slide1
Adauga sarbatorilor
un strop de savoare orientala
banner1-bg
Green koala
iti face dimineata mai dulce

Cafea Vietnameza

Cafeaua a fost introdusa in Vietnam la sfarsitul secolului al 19-lea, de colonistii francezi. In scurt timp, Vietnam a dezvoltat plantatii in zonele muntoase centrale si a devenit un puternic exportator de cafea. La ora actuala, Vietnamul este unul dintre cei mai mari producatori de cafea din lume. Trung Nguyên este un brand domestic major in Vietnam care exporta produsele sale in 40 de tari. Brandul combina traditia cu modernismul atat in ambalaj cat si in stilul magazinelor de cafea.

In Vietnam, consumul de cafea este un obicei social national. Datorita calitatii superioare a boabelor de cafea cultivate in plantatiile din Highlands Central, regiunea Buon Ma Tuot este renumita la nivel mondial. Clima si solul fertil asigura calitatea excelenta a boabelor Arabica si Robusta, dezvoltarea boabelor rare din soiul Catimor si al boabelor fara cofeina din soiul Chari. Pentru cei cu spirit aventuros, Vietnam este tara de origine a cafelei zibeta (civet coffee): faimoasele boabe de cafea care au fost consumate si partial digerate de animale mici, de tip nevastuica. In ziua de azi, gustul bogat si apreciat la nivel mondial al cafelei “nevastuica” este rezultatului unui proces de imbalsamare a boabelor de cafea cu enzime naturale speciale. Astfel, implicarea nevastuicii in proces nu este obligatorie.


Iced Vietnamese Coffee

Avantaje

  • Are o aroma deosebita
  • Se prepara in 5 minute
  • Poate fi servita fierbinte sau rece
  • Combina mai multe varietati de boabe

Un ritual iubit in Vietnam

In Vietnam, cafeaua Robusta este cafeaua primara. Pentru a imbunatati cafeaua Robusta, boabele sunt prajite foarte bine. Unele amestecuri de cafea combina boabele Robusta cu boabele Arabica, pentru un plus de aroma. Consumul cafelei a fost adoptat in diferite regiuni ale tarii in mod variat. Din cauza limitarilor privind disponibilitatea de lapte proaspat, francezii si vietnamezi au inceput sa foloseasca lapte condensat, indulcit, pentru a obtine o aroma profunda a cafelei vietnameze.

Procesul de infuzare a cafelei este un ritual iubit in Vietnam: cafeaua macinata este pusa intr-un filtru special de metal, care este pus deasupra un pahar umplut cu o cantitate generoasa de lapte condensat. Apa fierbinte se toarna apoi in filtrul Phin si se lasa sa se scurga incet in ceasca. Cafeaua si laptele condensat sunt apoi amestecate cu grija, pentru a savura o cafea cafe sua da autentica, cu un gust incredibil de bogat, neted și dulceag. Marea majoritate a consumatorilor de cafea vietnameza prefera sa serveasca acest amestec intr-un pahar inalt cu gheata. Cafea vietnameza nu este pentru cei slabi de inima, nivelul ei de cofeina este mult mai puternic decat cafeaua occidentala.

Vezi produse

Comentarii