slide1
Adauga sarbatorilor
un strop de savoare orientala
banner1-bg
Green koala
iti face dimineata mai dulce

Prepararea cafelei vietnameze

Pentru prepararea unei cafele vietnameze autentice, aveti nevoie de:

filtru Phin cafea vietnameza Filtru Phin
cafea vietnameza macinata Cafea vietnameza macinata
lapte condensat cafea vietnameza Crema de lapte indulcit

lingurita de cafea Lingurita de cafea
ceasca cafea Ceasca de cafea
cuburi de gheata Cuburi de gheata (optional)

Pasi

instructiuni cafea vietnameza 1

1. Adauga crema de lapte (optional)

Toarna 1-3 lingurite de crema de lapte, in functie de cat de dulce preferi cafeaua. Crema de lapte condensat, cel indulcit si nu cel obtinut prin evaporare, rezista fara sa fie pastrat in frigider si poate fi stocat intr-un dispensor de sirop.
instructiuni cafea vietnameza 2

2. Adauga cafeaua macinata

In filtrul Phin, adauga 20 grame de cafea macinata. Daca preferi cafeaua intensa, asigura-te ca ai presat suficient cafeaua, folosind presa din filtrul Phin: cu cat dureaza mai mult infuzia, cu atat cafeaua rezultata va fi mai amara si mai tare.
instructiuni cafea vietnameza 3

3. Adauga apa fierbinte

Aseaza filtrul Phin deasupra paharului cu crema de lapte si toarna 20ml de apa fierbinte. Asteapta pana se scurge iar apoi toarna restul de apa fierbinte (~45ml). Temperatura recomandata a apei, pentru un gust autentic, este intre 96°C-100°C.
instructiuni cafea vietnameza 4

4. Amesteca

Procesul de infuzie a cafelei vietnameze dureaza aproximativ 5 minute. De indata ce s-a scurs apa, inlatura filtrul Phin si amesteca crema de lapte de pe fundul paharului. Cafeaua vietnameza indulcita are culoarea maro inchis, catifelat.
;
instructiuni cafea vietnameza 5

5. Serveste

Cafeaua vietnameza poate fi servita fierbinte sau intr-un pahar cu gheata. Cuburile de gheata ajuta la diluarea intensitatii cafelei, ajuta la eliberarea unor arome de ciocolata si vanilie.
instructiuni cafea vietnameza 6

6. Ceai cald

In mod traditional, cafeaua vietnameza se serveste impreuna cu un pahar de ceai de iasomie.

In esenta, cafeaua vietnameza este o combinatie de cafea macinata cu crema de lapte si gheata. Laptele dulce condensat completeaza natura amaruie a cafelei vietnameze autentice.

Comentarii