coffee-5198638_1920

cum pregatim cafeaua vietnameza

PREGATESTI

1. Adauga crema de lapte (optional)

  Toarna 1-3 lingurite de crema de lapte, in functie de cat de dulce preferi cafeaua. Crema de lapte condensat, cel indulcit si nu cel obtinut prin evaporare, rezista fara sa fie pastrat in frigider si poate fi

stocat intr-un dispensor de sirop.

2. Adauga cafeaua macinata

  In filtrul Phin, adauga 20 grame de cafea macinata. Daca preferi cafeaua intensa, asigura-te ca ai presat suficient cafeaua, folosind presa din filtrul Phin: cu cat dureaza mai mult infuzia, cu atat cafeaua rezultata va fi mai amara si mai tare.

PREPARI SI ASTEPTI

3. Adauga apa fierbinte

Aseaza filtrul Phin deasupra paharului cu crema de lapte si toarna 20ml de apa fierbinte. Asteapta pana se scurge iar apoi toarna restul de apa fierbinte (~45ml). Temperatura recomandata a apei, pentru un gust autentic, este intre 96°C-100°C.

4. Amesteca

Procesul de infuzie a cafelei vietnameze dureaza aproximativ 5 minute. De indata ce s-a scurs apa, inlatura filtrul Phin si amesteca crema de lapte de pe fundul paharului. Cafeaua vietnameza indulcita are culoarea maro inchis, catifelat.

SAVUREZI

 In mod traditional, cafeaua vietnameza se serveste impreuna cu un pahar de ceai de iasomie.

O EXPERIENTA DE NEUITAT

Cà Phê Sữa Đá este cafeaua vietnameza care se serveste rece,adaugand cuburi de gheata.Este deosebit de cunoscuta si raspandita in lume.Practic in cafeau rezultata se introduc 4-5 cuburi de gheata.

pentru alte retete :

Open chat
1
Salut! Sunt Creativ te pot ajuta?